Miłe wieczory w ogrodzie - grille ogrodowe


Data dodania 2017-06-16

Grille ogrodowe skandynawskie


Po pierwsze grille skandynawskie (posiadające daszek), świetnie nadają się do wnętrza altan np. krytych strzechą. Wytwarzane są z bardzo wytrzymałej, grubej i trwałej fińskiej stali, mają dość pokaźne gabaryty, co ułatwia przygotowanie większej ilości potraw za jednym razem. Grille ogrodowe mogą zostać wyposażone w różnego rodzaju akcesoria, takie jak patelnie, ruszty czy komin, który przyda się, kiedy produkt znajduje się w altanie i chcemy żeby dym wydostawał się górą, a nie na boki zadymiając wszystko dookoła. Całość zawiera: dach i osłonę przeciwdeszczową, 3 regulowane patelnie, 3 ruszty do ryb z ramkami, patelnię żeliwną, stojak barbecue o średnicy 38 cm, szufelkę, popielnik, regulowaną zasuwkę, przez co całość tworzy bardzo ofertę, wykorzystywaną w karczmach jak i ogrodach przydomowych.

Grille ogrodowe biesiadne


Kolejnym funkcjonalnym produktem są grille biesiadne inspirowane dalekimi wędrówkami i szacunkiem do ognia. Wytwarzane ze stalowej emaliowanej blachy temperaturze 800 stopni, zapewniającej trwałość i odporność na zmienne czynniki atmosferyczne i wysoką temperaturę oraz wszelkiego rodzaju zniszczenia i korozję. Dodatkowe akcesoria jakie posiada ten model grilla pozwala na stworzenie takich potrawy na wolnym powietrzu jak tosty, gofry czy popcorn. Produkt ten jest prosty w złożeniu i rozłożeniu oraz posiada ociekacz do tłuszczu i popiołu, które pomagają w i szybkim i komfortowym czyszczeniu.

Grille ogrodowe betonowe


Kolejnym produktem który jest warty uwagi są grille betonowe, niezwykle trwałe i odporne na wszelkiego rodzaju uszkodzenia mechaniczne. Modele cechują się solidnym i szczegółowym wykonaniem oraz tym, że z łatwością mogą imitować materiały takie jak kamień czy drewno, dzięki czemu są atrakcyjne i niebanalne. Grille zostały wyposażone we wszelkiego rodzaju udogodnienia dzięki czemu, przyrządzanie ulubionych potrwa stanie się proste i przyjemne.

Na zakończenie - pyszny przepis

Chcielibyśmy polecić państwu przepis na żeberka grillowane:
Składniki: kilogram żeberek wieprzowych, oliwa z oliwek, 8 ząbków czosnku, sos sojowy, ocet winny, musztarda, wedle uznania: sól, pieprz, papryka słodka lub ostra, liść laurowy, majeranek, ziele angielskie.
Żeberka należy umyć, dodać liść laurowy, ziele angielskie, a następnie osobno przygotować marynatę z czosnku, sosu sojowego, octu winnego, musztardy i pozostałych przypraw, całość wymieszać z mięsem i odstawić na 3 godziny do lodówki. Żeberka można zaserwować z prostą sałatką z kukurydzy i czerwonej fasoli oraz sosem koperkowym.
Smacznego!